Comenzi telefonice: 0775 101 695

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Miere de tei

Puteti comanda:

Miere de tei
Miere de tei
Cantitate: 500g
Pret: 20 RON
Miere de tei
Miere de tei
Cantitate: 1kg
Pret: 32 RON

Despre Mierea de tei

Mierea de tei are, probabil, cea mai intensa aroma dintre toate tipurile de miere. Nectarul este secretat de doua varietati de tei:

  • Teiul pucios (Tilia cordata Mill, tei cu frunză mică) este un arbore melifer care poate atinge 25–30 m înălțime. Are frunze verzi, de formă triunghiulară, ajungând la o lungime de 6–7 cm. Acest arbore are o tulpină groasă de peste 1 m diametru și coroana piramidală. Este rezistent la frig și vânt, putând fi găsit în zone montane, dar nu numai. Este arborele național al Cehiei și al Slovaciei
  • Tilia tomentosa Moench (tei argintiu, tei alb), este un arbore melifer care poate atinge 20–30 m înălțime. Are tulpină groasă brun-închisă. Acest arbore are frunze pe fața inferioară stelate, argintii, perișorii formând un toment des, vizibil de la distanță. Este răspândit în zonele calde , formând păduri de foioase și mixte. Privită de la distanță, forma coroanei este lat-piramidală. Este rezistent la poluare.

Teiul pucios infloreste primul, fiind important mai ales pentru dezvoltarea familiilor de albine si mai putin pentru recolta de miere. Imediat dupa terminarea infloririi teiului pucios, infloreste teiul argintiu, care este a doua sursa melifera, dupa salcam. Dar ca si la salcam, este un cules capricios, rareori obtinindu-se recolte in doi ani consecutivi. De asemenea, masivele de tei infloresc in mai multe etape, in functie de zona. Nectarul de tei poate fi toxic pentru albine, putand apare depopularea familiilor si diaree.

Eu, de obicei, merg la teiul 1 la Branesti sau Snagov, iar la tei 2 la Ciucurova, Tulcea.

Mierea de tei are gust si aroma intensa, culore galben cu nuante verzui, cand este pura sau galbena rosiatica atunci cand se recolteaza si mana de la afide –puricii de pa frunze. Poate ajuta in afectiunile sistemului nervos si in insomnii.