Comenzi telefonice: 0775 101 695

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Laptisor de matca natural

Puteti comanda:

Laptisor de matca
Laptisor de matca
Cantitate: 11g
Pret: 35 RON

Folosim aceasta modalitate de ambalare a laptisorului de matca pentru ca am gasit-o fiind cea mai practica. In acest fel, puteti folosi intraga cantitate de laptisor de matca intrucat ambalarea in sticlute sau alte recipiente face imposibil acest lucru, deasemenea este foarte usor de urmarit ce cantitate folositi la un anumit moment.

Descriere Laptisor de matca

Comercializam laptisor de matca natural (laptisor de matca pur), superior celui prelucrat (liofilizat).

Laptisorul de matca este hrana cea mai importantă a larvelor si a reginei (mătcii). Laptisor de matca este secretat de glandele hipofaringiene ale albinelor lucratoare tinere (albinele doici), pentru a hrani larvele de albine lucratoare si trantori in primele trei zile dupa eclozionarea din ou . De asemenea, este hrana exclusiva pentru larvele de matci si apoi, pentru matci, pe toata durata vietii lor. Concluzia este ca tocmai datorita compozitiei miraculoase a laptisor de matca, matca eclozioneaza din celula in 16 zile, fata de 21 zile pentru albina lucratoare si 24 zile pentru trantori, iar apoi poate trai pana la 5 ani, fata de 40 zile in medie pentru albine. Un alt fapt care demonstreaza proprietatile biologice superioare ale laptisor de matca consta in capacitatea de a depune pana la 2000 oua pe zi, ceea ce reprezinta mai mult decat greutatea matcii.

Compozitia laptisor de matca : apă (65-67 %); proteine (12,5%), amino-acizi esentiali (intreaga gamă); glucide 11 %; acizi grasi (5%); vitamina B5 (150-250 mg %); calciu, magneziu, sodiu, potasiu, zinc, cupru, fier, mangan, vitamine diverse (A, B1, B2, B6, B12, D, E, K). Lăptisorul de matcă are probabil cea mai mare concentratie de vitamina B5 dintre toate produsele naturale cunoscute.

Recoltarea laptisorului de matca Pentru obtinerea unor cantitati mici, in vederea consumului propriu, lucrurile sunt simple si se rezuma la colectarea laptisorului de matca prin razuirea cu o spatula a continutului botcilor, dupa inlaturarea larvelor. Cand se urmareste colectarea laptisorului de matca in scopuri comerciale, lucrurile sunt mult mai complicate,mai ales din punct de vedere al eficientei muncii depuse. Orice apicultor cu o minima experienta in cresterea albinelor, detinator al unui numar minim de familii de albine, de exemplu 10, poate obtine cantitati de ordinul sutelor de grame. Problema este, asa cum am spus, de eficienta si aceasta este data, in final , de banii obtinuti. Avand o cantitate mica, el este obligat sa vanda la un pret mare; aceasta presupune timp sau bani pentru reclama, pe care nu ii are si cercul este inchis.
Pentru recoltarea laptisorului de matca in cantitati mari, de ordinul zecilor de kilograme , trebuie respectat un program foarte strict. in esenta, toate metodele se bazeaza pe inducerea starii de orfanizare intr-o familie de albine. Simplificat, se scoate matca si puietul necapacit. Se introduc 30-40 botci cu larve de 1-1.5 zile si se lasa pana la acceptarea lor ( minim 2 ore, de obicei se introduc dimineata si se scot seara sau se introduc seara si se scot dimineata). Dupa acceptare , se introduc cate 10- 20 celule in familii crescatoare, unde se lasa 2-3 zile.Recoltarea se face cu o spatula sau cu un mic aspirator.

Proprietatile laptisor de matca : nutritiv, antiviral, antibiotic cu spectru larg, creste durata vietii prin ameliorarea calitătii multiplicării celulare, creste pofta de mancare, anabolizant natural, afrodisiac, energizant, vitaminizant, antidepresiv, scade nivelul tri-iodo-tironinei, stimulează secretia gonadotrofinelor, creste secretia de luteină si progesteron, stimulează glandele suprarenale, creste cortizolemia, creste testosteronemia, micsorează mărimea prostatei si testiculelor, scade greutatea ficatului, creste raportul albumine/globuline, scade activitatea adenozintrifosfatazei, creste consumul de oxigen, antiinflamator, depurativ, scade greutatea rinichilor, creste greutatea globală a corpului, vasodilatator, antiaterosclerotic, hematopoietic (eritrocite, leucocite, trombocite), imunoreglator, scade multiplicarea tumorilor cu crestere lentă, normalizează secretia de sebum a glandelor sebacee, stimulează regenerarea celulelor epiteliale, antibacterian si antiviral local (cosmetică, dermatologie).

Indicatii: Laptisor de matca se recomanda in diabet zaharat, hiperlipidemie, aplazie medulara, atero si arteroscleroză, boli pulmonare cronice nespecifice, boli cronice ale căilor aeriene superioare, gingivita hemoragică, boli imunitare diverse, insuficienta renală cronică, poliartrita reumatoidă, sindrom climacteric, boli ale glandelor suprarenale, boli infectocontagioase, distrofii, malnutritie la sugari, convalescentă, frigiditate, sterilitate prin insuficiente hormonale diverse, cosmetică.

Contra-indicatii: alergie la lăptisor de matcă; astm bronsic la copii (datorita astringentei lăptisorului care ar putea induce bronhoconstrictie).

Mod de administrare:

  • intern: 100-1000 mg/zi; in cazuri exceptionale (meningite virale) pana la 25.000 mg/zi; este recomandat ca imediat după inghitire, să se consume suficiente lichide;se prezinta ca lăptisor de matca amestecat in miere sau lăptisor brut, direct de la apicultori, lăptisor de matcă in amestec cu extracte vegetale etc .
  • extern, in coliruri, creme cosmetice.

Produse apicole >> Laptisor de matca