Comenzi telefonice: 0775 101 695

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Miere de mana

Puteti comanda:

Miere de mana
Miere de mana
Cantitate: 270g
Pret: 20 RON
Miere de mana
Miere de mana
Cantitate: 500g
Pret: 33 RON
Stoc epuizat
Miere de mana
Miere de mana
Cantitate: 960g
Pret: 60 RON
Stoc epuizat

Descriere Miere de mană

Mierea de mana are efect antiinflamator asupra tubului digestiv si favorizeaza eliminarea toxinelor din corp. Contine de 20 de ori mai multe vitamine si saruri minerale decat mierea din nectarul florilor

Miere de mana este de origine nonflorala, fiind obtinuta din secretia produsa de diferitele specii de afide (numite popular purici de plante) care se hranesc cu seva copacilor. In perioada de inmultire a afidelor, pentru dezvoltarea organismului, au nevoie de proteinele din seva. Cum seva contine cantitati mici de proteine, afidele trebuie sa filtreze cantitati mari de seva, astel, ele elimina surplusul sub forma de picaturi dulci, colectate mai apoi de insecte, printre care si albine.

Mierea de mana poate fi de conifere (brad, molid si zâmbru) sau de foiase (frasin, fag, arțar și stejar).
Mierea de mana nu se obtine in fiecare an, ci doar cand afidele au conditii favorabile (o ploie rece de vara poate decima populatiile de afide).

In ceea ce priveste autenticitatea mierii de mana, principala analiza care demonstreaza acest lucru este conductivitatea electrica , care este mult mai mare la mierea de mana fata de celelalte tipuri de miere ( de origine florala) - minimum 0,6 mS/cm. Doar simplul fapt ca o miere are o culoare inchisa nu inseamna nici pe departe ca este intr-adevar miere de mana, culoarea inchisa se poate datora vechimii si/sau pastrarii in conditii necorespunzatoare de temperatura, precum si lichefierii la temperaturi prea mari a mierii cristalizate. De aceea, la mierea de mana ar trebui sa fie facuta si analiza continutului de HMF (hidroximetilfurfurol), substanta care, de altfel, apare in toate alimentele dulci care sufera o prelucrare termica( cafea prajita, zahar caramel, etc). Valoarea maxim admisa de HMF este de 4 mg la 100 gr miere.

Ceva timp in urma, am intalnit un vanzator de miere, in piata la Titan, care avea pe taraba o miere foarte inchisa la culoare. L-am intrebat despre aceasta si mi-a dat reteta – se ia o cantitate de miere si se pune pe foc pana capata culoarea dorita, profitand de faptul ca si o miere autentica de mana are un gust care seamana, putin, cu cel de zahar caramelizat.

Analize de laborator pentru miere de mana