Comenzi telefonice: 0775 101 695

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Polen de albine natural, recoltat de albine

Puteti comanda:

Polen uscat granule
Polen uscat granule
Cantitate: 300g
Pret: 25 RON
Polen proaspat
Polen proaspat
Cantitate: 100g
Pret: 10 RON
Stoc epuizat
Polen uscat macinat
Polen uscat macinat
Cantitate: 300g
Pret: 30 RON
Polen proaspat
Polen proaspat
Cantitate: 200g
Pret: 20 RON

Pentru comenzi de Polen uscat mai mari de 2kg pretul este de 60 RON/kg. In momentul in care trimiteti comanda, specificati cantitatea exacta pe care doriti sa o achizitionati in casuta "Observatii" si va vom transmite pretul final.

Descriere polen


 • Polenul reprezinta celulele sexuale vegetale masculine;
 • Polenul are o marime cuprinsa intre 20-200 micrometri si o membrana externa numita exina.
 • Polenul transportabil pe calea aerului (anemofil) este cel responsabil in marea majoritate de "alergia la polen" si nu polenul recoltat de albine, care este de tip entomofil (transportat de la floare la floare de catre diverse insecte, precum albinele, bondarii, fluturii, etc).

Compozitie polenului de albine : Polenul cuprinde toti aminoacizii esentiali, lipide, glucide, vitamine, minerale, enzime, etc.; polenul proaspat recoltat contine foarte mult Qi, putand fi considerat astfel un adevarat aliment viu (in realitate asa si este).

Proprietatile polenului : Polenul este afrodiziac, anabolizant biologic, antibacterian, antidepresiv, antiinflamator, antiparazitar, antipiretic, antitoxic, biostimulator, dietetic, antianemic, diminueaza hemoragiile, scade colesterolul, euforizant, amelioreaza functiile cerebrale, gastrice, ale intestinului gros, functiile hepatice, sexuale, ale tiroidei, intervine in procesul cresterii, in procesul nasterii, amelioreaza structura pielii, intinereste mintea, creierul si viata emotionala. intareste capilarele sanguine ,inima, sistemul imunitar. Este un tonic general.
Indicatii: Distrofii, anorexie, rinita alergica, boli hepatice, ulcer gastro-duodenal, tulburari de dinamica sexuala, prostatite, hiperlipidemie, anemie, angina pectorala, insuficienta cardiaca, tulburari de circulatie periferica, flebite, ulcer varicos, varice, schizofrenie, oligofrenie, in medicina sportiva ca stimulator al efortului fizi.
Contra-indicatii:
 • Alergii de tip respirator la polen de albine (atentie, nu la cel anemofil);
 • Polenul care poate patrunde in arborele respirator in timpul inhalatiilor cu miere si/sau propolis
 • Alergii de tip alimentar
 • Atunci cand polenul se administreaza normal, per oral si determina simptome de tip alergie digestiva (crampe abdominale, diaree etc.)
 • Diabet zaharat
 • Polenul poate contine pana la 30-32 % glucide si nu se recomanda deci in cantitate mare la diabetici; in cantitate mica poate avea insa rezultate foarte bune, avand in vedere ca polenul contine toti amino-acizii esentiali necesari sintezei insulinei.
 • Ulcer gastro-duodenal, gastrita
Mod de administrare:
 • 20-30 g/zi la adult, 5-10 g/zi la copil;
 • in amestecuri cu miere, laptisor de matca, plante medicinale etc;.

Polenul apartine lojei lemn (origine vegetala, influente predominante pe functionarea ficatului, muschilor, legat de miscare, regenerare, crestere etc.);
Una din diferentele intre polen si pastura consta in distrugerea exinei la pastura, in urma transformarilor suferite. Se poate obtine un efect, intrucatva asemanator, prin amestecarea polenului in iaurt, seara, si consumarea acestuia a doua zi. In acest mod, ca si in cazul pasturii, o mai mare parte din substantele nutritive devin disponibile organismului.