Comenzi telefonice: 0775 101 695

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Miere de Salcam

Puteti comanda:

Miere de salcam
Miere de salcam
Cantitate: 270g
Pret: 20 RON
Miere de salcam
Miere de salcam
Cantitate: 500g
Pret: 33 RON
Miere de salcam
Miere de salcam
Cantitate: 960g
Pret: 66 RON
Miere de salcam
Miere de salcam
Cantitate: 65g
Pret: 5 RON
Stoc epuizat

Despre Mierea de salcam

Mierea de salcam este cel mai apreciat sortiment de miere produs in Romania, datorita culorii, gustului, aromei. De asemenea, poate fi considerata o miere cu adevarat salbatica, in conditiile in care padurile de salcam nu sunt tratate chimic, iar radacinile copacului ajung la adancimi de mai multi metri, fiind mai putin expus poluarii ambientale.

Pentru a fi clasificata ca si miere de salcam, culesul de nectar trebuie sa fie predominant de la salcam. De aceea, in marea majoritate a cazurilor, stupii trebuie sa fie deplasati la o padure de salcam. In conditii favorabile, salcamul poate secreta cca 1500 kg nectar la hectar, fiind pe primul loc intre plantele melifere.

Secretia de nectar la salcam este capricioasa, depinzand de multi factori, ploile din toamna trecuta, gerurile tarzii din primavara, etc., fiecare apicultor incercand sa faca o prognoza a culesului.

De asemenea , inflorirea salcamului are loc in mai multe etape, in functie de zona in care se afla. Primul cules, de obicei la sfarsitul lunii aprilie (asa zis salcam unu) este in zona de vest si sud vest a tarii, de exemplu la Calafat (aproximativ 7-10 zile), apoi stupii se muta in lunca Dunarii - Comana, Lehliu, - salcam doi, urmeaza salcam trei, in zonele inalte de deal sau la munte.

Eu merg, de obicei, la salcam doi in zona Fundulea, iar la salcam trei in zona dealurilor subcarpatice ale Munteniei.

Mierea de salcam este calmant al tusei. Contine enzime: invertază, amilază, catalază, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale: fier, potasiu, calciu, fosfor. Mierea stimuleaza pofta de mancare, faciliteaza digestia, imbunătăteste activitatea inimii, ficatului, creste procentul de hemoglobina din sange.

Faguri miere in miere de salcam
miere de salcam borcan 100g