'

Comenzi telefonice: 0733 978 132

Email: office@mierealbine.ro

Produsul a fost adăugat în coş.
Vezi coşul Cum cumpăr?
Apăsati X pentru a continua cumpărăturile.

Retete cu miere

Orez cu miere
Durata
2 h30 min

Ingrediente:
250 gr. orez, miere, 80 gr. migdale sau nuci
Complexitate: Medie

Mod de preparare
Se lasa orezul in multa apa rece, timp de doua ore, apoi se spala, se scurge si se pune la fiert tot cu apa rece si sarata. Dupa ce bobul se moaie, se scurge orezul de apa si se pune intr-o cratita deja incalzita, la foc mic. Se adauga repede mierea, care s-a subtiat cu putina apa calda si migdalele usor prajite, taiate in felii subtiri.


Mere coapte cu miere si piersici
Durata
1 h10 min

Ingrediente:
4 mere mijlocii, 30 gr. unt, 125 gr. piersici uscate, suc de lamiie, 4 linguri de miere de albine, scortisoara reteta

Mod de preparare
Se scoate miezul merelor. Se pun merele in vas termorezistent si se toarna deasupra putin unt topit. Se amesteca piersicile cu putin suc de lamiie, cu jumatate din cantitatea de miere si cu restul de unt. Se umplu apoi merele cu acest amestec. Se presara scortisoara in fiecare mar si se toarna deasupra restul de miere. Se pune la cuptor 45-50 minute, stropind cu suc de lamiie, pina cind merele devin moi.

Mod de servire
Se servesc cu frisca


Chec cu miere

Durata
1 h10 min
Ingrediente:
4 oua, 100 gr. zahar, 200 gr. faina, 50 g de nuci, o lingurita de bicarbonat, coaja rasa de la o jumatate de lamiie, zeama de la o lamiie sau rom, 100 gr. de unt, 1/4 kg. de miere, 1/2 lingurita de scortisoara, putina sare

Mod de preparare
Se incalzeste mierea cu untul la bain-marie. Se combina faina cu nucile taiate in felii, cu scortisoara, coaja de lamiie rasa, bicarbonatul si sarea. Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si o lingura de zeama de lamiie sau rom, apoi se bate in continuare pina cind spuma se tine de tel. Se adauga galbenusurile, mierea si untul topit, se pune faina si se rastoarna de 4-5 ori compozitia pentru a se amesteca. Se pune apoi compozitia in doua tavite speciale pentru chec, care au fost unse cu putin unt, si se da la cuptor cu foc potrivit, pentru 30 de minute.

 

Sursa : Culinar.ro