Miere poliflora Miere de salcam Miere de mai 2015 Miere de rapita Miere de tei Reteta Monicai Tatoiu Polen Pastura Propolis faguri miere Laptisor de matca Apilarnil Energizante apicole Ceara Capacele faguri
Retete Echipament Apicol

Propolis

Puteti comanda :

Baton Propolis
Cantitate : 5g
Pret : 4 RON


Tinctura de propolis ( 30% )
Cantitate : 50 ml
Pret : 15 RON


Tinctura de propolis ( 30%)
Cantitate : 150ml
Pret : 40 RON


Atentie! Pentru a alege o alta cantitate , adaugati 1 unitate din produsul dorit in cos. Cand vi se cer datele pentru livrare , specificati in campul "Observatii" cantiatatea dorita
Daca aplicatia "Cos de cumparare" nu functioneaza sau intampinati dificultati folosind-o, utilizati formularul vechi de comanda.

bila propolis natural
Apartine lojei "Metal" (are gust iute, picant si proprietãti numeroase specifice "metalului").Albinele recolteazã de pe mugurii si scoarta unor copaci rãsini, balsamuri speciale pe care le amestecã apoi în stup cu cearã, polen, rezultând în final ceea ce se cheamã "propolis".
Compozitie: 50-55 % rãsini si balsamuri; 7-35% cearã;
5-10% uleiuri volatile; 5 % polen, 5-20% bioflavonoide.

Proprietati: activeazã macrofagele, inhibã cresterea celulelor tumorale, imunostimulant si imunomodulator, antibiotic cu spectru larg, conservant natural, antihemoragic, antiviral, antiherpetic, scade secretia gastricã prin efect histaminopexic (cvercetina), antiinflamator de doua ori mai eficient ca aspirina, anestezic local, antiedematos, antioxidant, hipocolesterolemiant, depurativ, antiparazitar (Giardia lamblia, Trichomonas vaginalis, Plasmodium, etc.), antispastic, hipotensiv, antisudorific, antistress, balsamic, cicatrizant, mineralizant, scade fragilitatea capilarã, stimuleazã productia de colagen si elastinã, protejeazã organismul contra radiatiilor, nutritiv (bioflavonoide), antidot pentru veninul de albine (în special tinctura de propolis), creste intuitia si vointa.

Indicatii: afte, parodontoza, herpes (labial, bucal, genital), herpes zoster, carii dentare, candidoza (bucala si vaginala), inflamatii (în general, indiferent de zona din corp), bronsite, bronsectazii, gripa, pneumonie cronicã, tuberculozã pulmonarã, eroziuni cervicale, leucoree, plãgi postoperatorii, tricomonazã vaginala, ulcere de decubit, arsuri, furunculoza, hidrosadenite, intertrigo, lupus eritematos, radiodermitã, ulcere de gamba, tricofitie, tumori induse de factori externi (radiatii, carcinogene alimentare, bacterii, virusi etc.) si de factori interni (depresie, tristete, melancolie).

Contra-indicatii: alergia la propolis (1-2% din populatie).

Mod de administrare:
 • intern: propolis brut (1-5 grame/zi), propolis tincturã (15-90 picãturi/zi)
 • extern: sub forma de unguent ("Propoderm"), spray, coliruri, supozitoare, ovule etc.

TINCTURĂ DE PROPOLIS – antibioticul albinelor


Propolisul este folosit de mult în medicina populară. În ultimul timp institute ştiinţifice s-au ocupat cu studierea compoziţiei chimice00 şi cu determinarea influenţei sale medicale. Cele mai multe şi evidente vindecări s-au înregistrat la bolile infecţioase, la enterite, faringite, gingivite, la durerile reumatice şi bolile canceroase.
Se poate folosi cu succes la bolile ale stomacului, la bolile aparatului bucal şi a picioarelor la cheratoane. Au fost cazuri când propolisul s-a dovedit util în vindecarea migrenei, la boala Parkinson, la dereglările în circulaţia sângelui, la nefrită, bolile dermatologice.
 • 1-Toate bolile interne infecţioase care duc la stări febrile se tratează cu 30 picături pe zi.
 • 2-La menopauza femeilor timp de un an de zile,zilnic câte 10 picături.
 • 3-Se recomandă la inflamarea prostatei, zilnic 30 picături.
 • 4-La hipertensiune zilnic 30 picături până la vindecare.
 • 5-La inflamarea rinichiului şi a ficatului,de două ori pe zi câte 40 picături într-un pahar de un dl apă caldă.Se repetă până la vindecare.
 • 6-La anghină, faringite, gripe sau evitarea unor complicaţii, zilnic de două ori câte 40 picături puse în 2 dl apă caldă şi zilnic de mai multe ori gargară.
 • 7-În cazul ulcerului de stomac sau enterite, 40 de picături de tinctură puse într-un dl de lapte cald, se bea pe stomacul gol.
 • 8-Bătăturile şi cheratitele se tratează în felul următor:
 • dacă este posibil înainte de culcare, îmbibăm o bucată de vată în tinctură de propolis şi aşezăm pe locul dureros. Ziua putem folosi alifie de propolis cu săpun sau salicilate; cheratitele rămân încă dureroase zile întregi.
 • La afecţiunile pielii, dacă suportăm spirtul, locurile bolnave sunt frcate cu tinctură. Afecţiunile dispar repede ( în cazul în care spirtul nu este suportat, propolisul trebuie).
 • într-un dl de apă caldă, adăugămn 30-40 picături de tinctură de propolis şi după bărbierit spălăm faţa.
 • în cazul TBC pulmonar, folosim de 3 ori pe zi câte 30 picături şi săptămânal de două ori se fac inhalaţii, cu această ocazie punem un sfert de l de apă fierbinte, adăugăm 100 picături de tinctură .
 • dacă avem boală nicotică între degete, locurile bolnave sunt unse cu tinictură.
 • dacă avem dureri în stomac, se recomandă să bem un dl de apă cu 50 picături de tinctură. Durerile ne lasă repede, compoziţia este recomandată şi în cazul paraziţilor intestinali zilnic, de 2 ori pe stomacul gol.
 • la durerile de măsele, punem o vată în tinctură de propolis, propolisul curat, pe gingia dureroasă, sau măseaua cariată, alină durerea, împiedică infecţia.
 • tinctura se poate folosi în cazul rănilor vechi, rana trebuie spălată cu extracţie de lipan, apoi ungem de mai multe ori cu tinctură. După o perioadă scurtă, endemele cu dureri dispar.
 • tinctura de propolis se foloseşte în cazul arsurilor de gradul 1, rana trebuie unsă de mai multe ori cu tinctură,în aceste cazuri nu se formează veziculele.
 • tinctura se poate folosi în cazurile când medicamentele făcute din plante-sau din materiale sintetice-nu dau rezultate.
 • Nu se recomandă în cazul persoanelor alergice. Cei care sunt sensibili la propolis nu le folosesc.
Reţeta băuturilor cu propolis se recomandă mai mult din cauza influenţeisale pozitive în prevenirea bolilor. Radem 15-20 grame de propolis şi introducem într-un litru dev palincă de orice calitate, după aceea punem capacul şi se agită de mai multe ori la temperatura de 40 grade C. După câteva săptămâni, vom obţine o băutură amăruie. Se foloseşte înainte de culcare, se bea un păhărel. ( Dr. Gabriela Andrei, 1982) 
Cosul de cumparaturi
Produs Cantitate Pret
Nu aveti nici un produs in cos
cos cumparaturi
RON

Cosul nu functioneaza?
    Comanda minima este de 50 RON, iar in Bucuresti 100 RON. Livrarea se face la domiciliu, in Bucuresti (GRATUIT) si prin ramburs postal ( plata la livrarea coletului) in alta localitateViziteaza magazinul mierealbine.ro pe ShopMania